Taller vivencial Com Parlar 

Un taller per a comunicar-nos des de la calma, l'empatia i la connexió

 
criança comunicació conscients
 

Repeteixes mil vegades la mateixa cosa i sembla que no t'escoltin? Et poses nerviosa, crides, explotes i després et sents fatal? Arriba un moment del dia que casa teva sembla un camp de batalla? Vols relacionar-te d'una altra manera amb els teus fills però et falten recursos?


”Sempre estem igual! Estic farta! “

“Recull les joguines ara mateix o et quedes sense tele!”

Et sents identificada amb aquestes frases i saps que vols fer-ho d'una altra manera, però no saps com? T'agradaria comunicar-te d'una manera més respectuosa, més alegre i més fluida? T'agradaria que l'ambient a la teva casa fos més relaxat? Vols aprendre a detectar les necessitats dels teus fills i escoltar-les? I les teves i transmetre-les? Repeteixes els patrons que vas rebre de petita i saps que ha d'haver-hi una altra manera, però et falten recursos?


Què t’emportaràs

  1. Detectarem els automatismes de la nostra llengua materna com xantatges, càstigs, amenaces, i mitjançant diàmiques vivenciarem com ens sentim nosaltres.

  2. Integrarem estratègies comunicatives conscients que et permetran relacionar-te amb els teus fills amb més respecte i empatia.

  3. Podràs resoldre els conflictes des de la calma i fomentant la connexió, aclarint malentesos i connectant amb els teus sentiments i necessitats i amb les dels teus fills.

  4. T’emportaràs més de 30 estratègies comunicatives que podràs aplicar des del primer dia amb la teva família.

  5. Compartiràs amb altres famílies allò que us funciona i el que no; compartiràs pors, dubtes, vivències i èxits en un espai segur sense judici.

  6. Et sentiràs més segura i relaxada a l'hora d'acompanyar als teus fills.

Com funciona

  1. El taller Com Parlar és un taller vivencial. Què vol dir vivencial? Vol dir que tu seràs part activa del taller i que mitjançant diverses dinàmiques pràctiques integrarem les noves estratègies del llenguatge conscient i respectuós. Acabaràs el taller amb les eines posades, llestes per a posar-les en pràctica!

  2. Està format per 7 sessions via Zoom de 2 hores. Cada setmana abordarem una temàtica.

  3.   Les temàtiques són:

    • acompanyament emocional

    • la cooperació

    • alternativa als càstigs

    • l’autonomia

    • l'elogi i l'autoestima

    • com desfer-nos de les etiquetes

    4. Rebràs a casa, en format físic, un quadern de treball que utilitzaràs en cada sessió perquè et quedin per escrit totes les estratègies integrades. En aquest quadern també trobaràs resums i exercicis pràctics.

Per què jo?

Sóc mare de l’Arnau i en Lluc, assessora de criança i comunicació conscients i coach de família, especialitzada en educació viva i acompanyament emocional. M’he format com a facilitadora del mètode Faber i Mazlish de Com Parlar als Infants i Adolescents i en formació continua en Comunicació NoViolenta.

Crec que no hi ha una manera bona o dolenta de criar i educar als nostres fills. Però si que hi ha maneres que ens ajuden a connectar, a respectar-nos més, a tractar-nos amb empatia, amb dignitat i amb més consciència i per a això crec necessitem informació, autocura i desenvolupament personal.

I és que no tenim referents. Venim d'una criança tradicional l'objectiu de la qual és controlar als nens i nenes mitjançant la por. Càstigs, amenaces, xantatges, humiliacions, comparacions... Són les estratègies que conformen el nostre llenguatge matern.

Per a fer aquest canvi necessitem informació, famílies al nostre voltant que també vulguin fer aquest canvi, per a sentir-nos acompanyades; necessitem apagar el soroll de fora perquè la societat ens continua insistint a normalitzar alguns tipus de violència amb la infància; necessitem autocura i necessitem desenvolupament i revisió personal.

I això és el que t'ofereixo en aquest taller. Informació, recursos, eines, altres famílies que estan on tu estàs, una estoneta d'autocura perquè els tallers els gaudim i moltes preguntes i exercicis per a la teva revisió personal.

Propera edició a programar

26, 27, 28 i 31 de juliol, / 1, 3 i 4 d’agost de 10-12h/en directe via Zoom/ sessions gravades/

dirigit a pares, mares, professorat i acompanyants de la infància

 

Testimonis

 
 

"Em va agradar molt quan l’Arantxa ens explicava situacions que havia viscut ella perquè veies que hi ha una aplicació real no era només teoria".

Núria

"Em va ajudar molt a identificar els patrons que em surten automàticament amb els nens i com fer-ho d'una altra manera".

Júlia

 

“Necessitava deixar de cridar i em vaig sentir molt còmoda, molt escoltada. Em vaig quedar amb moltes ganes d'aprendre més i més. L’ Arantxa em va donar molta seguretat a l'hora d'acompanyar al meu fill amb molta tranquil·litat davant de l'error i també a no castigar-me per no fer-lo d'una altra manera. Vaig acabar el taller amb més recursos i més alternatives al càstig i em vaig empoderar per a posar límits no sols a ell sinó també amb altres adults quan sigui necessari”.

Maria

“Tenia molts dubtes perquè el meu entorn em deia que malcriava als meus fills. Em vaig sentir molt còmoda en el taller amb l’Arantxa. Es podia parlar obertament de dubtes i preocupacions. No havia fet cap curs d'aquest tipus i em va sorprendre gratament, va superar les meves expectatives. Em va fer veure alguns aspectes de la criança que no havia vist, va reforçar les meves creences i les meves maneres de fer i pensar i em va permetre conèixer a altres mares que també pensaven com jo. Em va empoderar.”

Mònica

“L’ Arantxa sempre va estar oberta a atendre totes les meves preguntes i això que algunes eren off-topic. Sempre que plantejàvem algun dubte, oferia a les altres participants que responguessin i això et fa sentir valorada i a més et dóna l'oportunitat de conèixer històries de primera mà”.

Carlota.